Italya Türk Köyü : İtalya'daki Türk Köyü Moena | Uzakrota - Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır.

Italya Türk Köyü : İtalya'daki Türk Köyü Moena | Uzakrota - Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır.. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Şimdi size hikayesini anlatacağımız yer de i̇talya'nın tatlı mı tatlı, küçücük bir köyü:

İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını.

İtalya'da bir Türk köyü : Moena
İtalya'da bir Türk köyü : Moena from gezlist.com
Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali.

Sanki ülkemizden bir yer gibi.

İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. Moena'da türk nüfus yok aslında. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını. Moena'yı türk köyü yapan adam. İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil;

Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor.

'La Turchia' İtalya´da bir Türk köyü - YouTube
'La Turchia' İtalya´da bir Türk köyü - YouTube from i.ytimg.com
Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Moena'da türk nüfus yok aslında. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Moena'yı türk köyü yapan adam. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Moena'da türk nüfus yok aslında. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Moena'yı türk köyü yapan adam. Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la.

Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor.

İtalya'daki Türk Köyü Moena | Uzakrota
İtalya'daki Türk Köyü Moena | Uzakrota from www.uzakrota.com
İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz.

Sanki ülkemizden bir yer gibi.

Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. İtalya'daki türk köyünden davet var. Moena'yı türk köyü yapan adam. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil; İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy.

İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı italya. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook